Salescoaching

Salescoaching: optimaliseer je verkoop

Salescoaching is het opleiden en begeleiden van mensen om betere verkopers en communicators te worden. Want hoe je het ook draait of keert, het succes van jouw onderneming hangt voor een groot deel af van je omzet en je winst. Die vergroot je door meer inkomsten te genereren. Dus is het kwestie om jouw producten of diensten aan de man te brengen, van prospect tot klant.

Bij salescoaching denk je misschien aan een sportcoach, die zijn visie oplegt aan een team. Maar Maistro gaat aan de slag met de cultuur binnen jouw organisatie en met de mensen zelf. Jouw authenticiteit is het belangrijkste. Want sales speel je niet, dat ben je. Daarom spreken we liever over salesoptimalisatie dan over sales coaching of sales training.

Onze meerwaarde hebben we al in de praktijk bij bedrijven in verschillende sectoren en van verschillende groottes aangetoond. The proof of the pudding is in the eating. Ontdek hieronder onze aanpak of contacteer ons om meer te weten te komen.

Tom en Mats coachen jou voor optimalisatie van de verkoop

Sales coaching door de blik van Maistro

Maistro gelooft niet in persuasive salescoaching, waarbij je als verkoper je klant overtuigt om over te gaan tot actie. Wij werken altijd met consultative salescoaching, waarbij je als verkoper je klant bijstaat met advies. De toepassing daarvan is voor elk bedrijf, voor elke persoon, voor elk product en voor elke dienst anders.

Zo verloopt onze sales coaching

Nadat je ons gecontacteerd hebt, maken me een afspraak ter plaatse. Dat eerste plaatsbezoek is belangrijk om meteen feeling te krijgen met jouw onderneming. Een salesopleiding bij Maistro duurt minstens 6 maanden. Tijdens die periode zetten we achtereenvolgens in op drie belangrijke pilaren.

Structuur van de salesorganisatie

We bekijken samen hoeveel omzet en marge je per klant of product hebt. Zo weet je precies waarmee je bezig bent, in plaats van je te baseren op wat je ‘denkt’ of ‘voelt’ dat het beste werkt. Samen beslissen we waarop we focussen en hoe we zorgen voor ondersteuning.

Objectieve verbeteringen

Een goed voorbeeld daarvan is offerteopvolging. Veel verkopers informeren na het versturen van de offerte nog één of twee keer bij hun potentiële klant en laten het daarbij. Terwijl bewezen is dat hoe vaker je terug contact opneemt met je lead, hoe groter de kans op een deal is.

Subjectieve verbeteringen

We analyseren het volledige salesproces van je organisatie en sturen bij waar nodig. Zo werken we onder meer aan de communicatieve vaardigheden van je sales(team). Je leert bijvoorbeeld non-verbale signalen op te pikken tijdens een gesprek en hoe je daar best op reageert.

Mats: de ideale sales coach voor op de lange termijn

Wat je mag verwachten van onze sales coaching

Onderzoek heeft uitgewezen dat 1 uur training ongeveer 1 week meegaat. Maistro gaat voor structurele verbeteringen op lange termijn. Daarom plannen we elke week 1 uur digitaal overleg in, 1 op 1. Daarnaast organiseren we 1 keer per maand een sessie on site, indien van toepassing met het volledige salesteam. Tijdens onze trainings doorlopen we de verschillende stappen van het salesproces.

  • Klanten prospecteren (calls, mails)
  • Ontmoetingen met potentiële klanten inplannen (how to’s)
  • Je product of dienst pitchen bij je potentiële klant (what)
  • Opmaken én opvolgen van offertes (when)
  • Het closen van de deal (how)

Het doel van onze begeleiding is jou als verkoper of verkooporganisatie doen groeien en je vooropgestelde doelen en cijfers helpen behalen. Klinkt als muziek in je oren? Informeer dan nu naar alle mogelijkheden voor sales coaching door Maistro.

Voor wie is salescoaching interessant?

Met salescoaching verhoog je je omzet en je winst. Dat is interessant voor elk bedrijf. We werken doorgaans met de commercieel verantwoordelijke. Dat is de zaakvoerder zelf of de sales manager, die al dan niet aan het hoofd staat van een (uitgebreid) salesteam. Maar ook werken met dat hele salesteam is een mogelijkheid. Maistro geeft salesopleidingen aan bedrijven met 2 tot meer dan 200 medewerkers. Ook voor jouw organisatie stippelen we een plan van aanpak op maat uit.

Maistro, meer dan alleen salescoaching

Maistro werkt als katalysator voor ondernemers en biedt 1-2-1 coaching met impact. Dat gaat verder dan sales coaching. Ben je zaakvoerder, dan ontdek je met onze leiderschapscoaching welke leiderschapsstijl het beste bij jou en je team past. Dankzij business coaching haal je alles uit je bedrijf. Bekijk onze coachingtrajecten of contacteer ons voor een begeleiding op jouw maat.

Maistro: meer dan salescoaching
Tom & Mats: Salescoaches voor een betere verkoop

Kies voor salescoaching door Maistro

Nood aan salesoptimalisatie? Onze sales consultant Mats heeft meer dan 10 jaar praktijkervaring met verkopen. Hij bekijkt de structuur van je salesorganisatie en stelt objectieve en subjectieve verbeteringen van je salesproces voor. Zo verdient hij zichzelf op korte termijn terug. Plan jouw kennismaking in en ontdek wat Maistro kan betekenen voor jouw onderneming.